Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen

Een Nieuwe Kijk op wanddecoratie!

Ben jij ook klaar voor een bijzondere wanddecoratie die meer zegt dan duizend woorden? Lees verder en laat je inspireren!

Ben je op zoek naar een originele, karakteristieke, treffende wanddecoratie, passend bij je bedrijf, gezin, of relatie?
Wil je geen standaard portret, maar ben je op zoek naar een meer symbolisch, diepgaand, en telkens weer inspirerend beeld?
Een mooie weerspiegeling van je missie of visie, of een belangrijke gebeurtenis (vakantie, huwelijksfeest, jubileum) in je leven?
 
Neem dan nu contact op met Fotogeschenk Een Nieuwe Kijk. Onze collega Jolanda is behalve vormgever en fotograaf ook coach. Met haar originele, diepzinnige manier van bevragen, denken en doen is zij in staat om, met de door haarzelf gemaakte of door jou aangeleverde foto's, altijd een verrassend en inspirerend nieuw beeld te creëren, op een materiaal naar keuze.  
 
Reactie van Elise: "Deze collage hangt boven onze keukentafel. Het doet ons denken aan varen, zee beweging, sportiviteit. Dit zijn belangrijke waarden voor ons gezin. En voor mij is de vuurtoren mijn baken, mijn doel, mijn rustpunt. Prachtig in balans, dit beeld, letterlijk en figuurlijk. Ook de manier waarop het tot stand is gekomen is een cadeautje: het uitje met Jolanda naar de haven in Urk. Haar manier van vragen, denken, associëren. Ik had dit nooit kunnen bedenken! Heel vernieuwend! Ik ben er nog steeds erg blij mee".
 

 

Deze collage is gemaakt voor de winkel Souq en Smoek in Kampen. Het is de eyecatcher bij de ingang en vertelt het verhaal van Lisannes (de eigenaar) reis naar India. Uit die reis is het idee voor deze winkel ontstaan. Souq en Smoek is een zeer sfeervolle woonwinkel met een grote diversiteit aan producten uit voornamelijk oostelijke gebieden. De spullen in de winkel hebben allemaal een authentiek verhaal, en dat begint bij de collage bij de ingang. Lisanne vertelt je er graag meer over!

Met de vele foto's en het verhaal van Lisanne is Jolanda met de beelden aan het puzzelen en schuiven geslagen, om het te combineren tot een geheel dat het verhaal zo goed mogelijk weergeeft. Het hangt er nu al jaren, en roept nog steeds veel oh's en ah's op van de klanten in de winkel.

 

Reactie van klant op dit gezinsportret:"Deze foto geeft prachtig weer hoe wij het als ouders in ons gezin belangrijk vinden altijd contact te houden, met elkaar, met de kinderen. We willen samen het balletje hoog houden, de bal laten rollen, gezamenlijk de koers bepalen. We zijn een echt team. Maar: wij als ouders dragen de bal, nemen de verantwoordelijkheid, houden overzicht. Natuurlijk is er in ons gezin gedoe, wordt er gevochten, maar dit beeld herinnert ons dagelijks aan onze focus, en aan dat wat ons in essentie met elkaar verbindt".

 

Reactie van Marian: "Heel leuk gemaakt, deze collage met al die losse panelen. Ik ben die klaproos, die daar bungelt tussen het groen. Ik heb niet zoveel bewegingsvrijheid, dat klopt, daar moet ik mee leren leven. Maar dansen zal ik, ook al is het alleen in mijn hoofd"'.

 
Reactie van Martine: "Ik ben veel verhuisd in mijn leven. Deze foto's zijn gemaakt bij ons weekendhuisje, de vaste basis van onze familie. Kijkend naar de foto's BEN ik daar, kom ik tot rust, pak ik de sfeer van vrijheid, niets hoeven, genieten, warmte en gezellighed. Ik hoop dat mijn kinderen later zo terug kijken op ons gezin, ons huis, en ons als ouders. Ik hoop zo'n basis te kunnen leggen, ook al valt dat niet altijd mee".
 
 
Reactie van Anita: "Deze rozen passen precies bij ons: ik ben de rode: heftig, vol energie, hoge pieken en dalen, aanwezig. Ik denk maar zo: ik laat maar gewoon zien hoe het met me is, want dat is wel zo duidelijk. Mijn man is daarin heel anders. Hij is de rustige van ons tweeen, meer bedachtzaam, afwachtend , relativerend. Hij heeft wel eens moeite met mijn geschreeuw en gedoe. En ik denk vaak: 'Man, zeg er toch eens wat van. Bijt eens van je af'. Maar ik viel voor zijn rust, en hij voor mijn energie en spontaniteit. Hoe mooi vullen wij elkaar aan! Dat willen we niet vergeten".
Jeroen: "Zo is dat!"
 
 
Reactie van Nico: "Als ik deze foto's zie, ruik ik de geur van de scheepswerf, hoor ik het getik op metaal, voel ik de warmte van het vuur, zie ik de schepen vertrekken en binnenvaren. Ben ik terug bij mijn wortels, mijn geboortegrond. Ergens denk ik steeds dat ik nog eens een verre bootreis wil maken. Zal het er ooit van komen? Laat ik het nu eindelijk maar eens gaan regelen".
 
 
 
Reactie van Nathasja: "We wilden voor het 40-jarig huwelijksfeest van mijn ouders eens geen standaard familieportret laten maken, maar echt iets anders. We hebben Jolanda uitgenodigd en in een gesprek spraken we over de diversiteit van ons gezin, onze ouders, de kleinkinderen. Hoe de één met gemak ruimte inneemt, een ander liever stil en rustig op de achtergrond is, de een de denker, de ander de doener... Al pratend zochten we naar een metafoor waarin al die verschillen duidelijk konden worden. En ineens zei Jolanda:'Waarom gaan we niet met zijn allen (ouders, kinderen, kleinkinderen) naar een bloemenwinkel en zoekt iedereen daar zelf een passende bloem?' Zo gezegd zo gedaan. Met de bloemen in de hand op ons favoriete plekje, een strand. Voor ons is iedereen herkenbaar. En prachtig gecombineerd in een originele stamboom".
 
 
Reactie van Marjolein: "Wij zijn heel blij met deze collage. Hij hangt vol trots boven de bank en straalt rust uit. Iedere trap staat voor een van onze kinderen. Zij zetten, onder onze begeleiding, hun stappen in deze wereld. Nu zijn we er nog volop bij aanwezig, maar straks (de onderbreking in de collage, het bovenste deel ervan) gaan ze hun eigen gang. Waar zal hun weg hen leiden? Wij geloven in God (de wolk?) en hopen dat de levens van de kinderen nooit zullen stoppen en over zullen gaan in het eeuwige leven. Magisch hoe Jolanda ons verhaal heeft vastgelegd in deze collage."
 
De collages komen bijzonder goed tot hun recht wanneer ze geprint worden op multiplex, aluminium, canvas of foam. In overleg wordt gekozen voor het best passende materiaal. Geprint op multiplex geeft de extra mogelijkheid van leuke verbindingen van de panelen, bijvoorbeeld met ketting, draad, haakjes of schroeven. Lekker stoer!

Ben jij of is jouw bedrijf ook klaar voor een bijzondere wanddecoratie die meer zegt dan duizend woorden? Neem dan nu contact op met Fotogeschenk Een Nieuwe Kijk en verken samen met Jolanda de onbegrensde mogelijkheden van foto's, teksten, materialen et cetera.