Fotogeschenk scoort 8,9 uit 10.
uit 4173 beoordelingen
 • Voor binnen en buiten
 • Stoer en robuust
 • Standaard white wash
 • 29 mm dik
 • t/m 100x150 cm
 • Met ophangbeugels

Tot 25% KORTING op meestverkochte formaten

Foto op Steigerhout geprint

Uw foto geprint op 30 mm dik robuust en stoer steigerhout, geschikt voor binnen maar zeker ook voor buiten. De houtstructuur geeft de foto een artistiek effect. Plankbreedte is ruim 9,5 centimeter. Ons bestelsysteem toont een voorbeeld van de lijnen door de foto. De foto print op steigerhout is populair voor landschapsfoto's, portretfoto's, kunstfoto's, bloemenfoto's en natuurfoto's. Keuze uit naturel of wit mee printen. Alle formaten foto op hout, ook groot formaat foto op steigerhout!

Foto op steigerhout, mooi in ieder interieur

Een foto op steigerhouten planken is een echte interieurtrend. Een foto op steigerhout past goed in ieder interieur, maar vooral in een interieur dat warmte, maar toch een rustieke sfeer uitstraalt. Hang je foto op steigerhout boven je bank in de woonkamer, of in de slaapkamer boven je bed. De foto op steigerhout is niet geschikt voor buiten, omdat steigerhout buiten werkt.

Steigerhouten planken van 10cm

De planken van steigerhout zijn ongeveer 10 cm breed. Bestel je een 60x80cm liggend steigerhouten foto paneel, dan heeft het schilderij 6 planken van 80cm. Bestel je een 60x80cm staand steigerhouten foto paneel, dan heeft het schilderij 8 planken van 60cm.

Foto op steigerhout
Foto geprint op steigerhout
Foto steigerhout naturel vs whitewash
Foto op steigerhout: naturel vs whitewash

Foto op steigerhouten planken met of zonder whitewash?

Wil je een print op steigerhout die kleurecht is en veel kleurkracht heeft? Kies dan voor foto op steigerhout met whitewash tijdens het bestellen. De whitewash laag vermindert de zichtbaarheid van het houtnerven, verbergt de houtkleur en zorgt voor helderder kleuren. Wanneer je geen wit zou printen, dan zie je bij gewoon steigerhout noesten en de houtstructuur goed. Hierdoor is whitewash uitermate geschikt voor foto´s met gezichten.

Wil je dat er bij je foto op steigerhout de houtkleur nog duidelijk zichtbaar is? Kies dan voor de optie naturel, de foto wordt dan rechtstreeks op het steigerhout geprint. Hierdoor blijven noesten en nerven zichtbaar en de houtkleur komt duidelijk naar voren. Wij raden deze optie af voor foto's met gezichten.

Wij hebben ervoor gekozen om standaard alle foto's op steigerhout te voorzien van een witte white wash laag. Mocht je toch je foto op steigerhout willen bestellen zonder deze laag, neem dan even contact met ons op.

steigerhouten planken met whitewash

 • Meest gekozen optie
 • Best verkochte foto op hout
 • Voor foto´s met gezichten
 • Benaderd het beste je originele foto
 • Kleurecht, geen gele houtachtergrond
 • Noesten en nerven zijn minder goed zichtbaar
 • Advies: kies bij gezichten altijd voor whitewash!
Steigerhout met foto
Steigerhout met foto

Foto op steigerhouten planken zonder whitewash

 • Wordt zelden gekozen, het resultaat komt niet overeenkomt met de originele foto
 • Foto op hout met zeer duidelijke houteigenschappen
 • Noesten en nerven zijn duidelijk zichtbaar
 • Noesten en nerven kunnen in het gezicht zichtbaar zijn, dit kunnen we niet altijd vermijden
 • De foto is donkerder dan het origineel
Steigerhout foto planken vertikaal
Steigerhouten foto planken vertikaal

Offerte aanvragen

Afwijkende formaten en/of grotere aantallen? Mail naar zakelijk@fotogeschenk.be voor een scherpe prijs. Twijfelt u over het het maximale afdrukformaat? Mail uw fotobestand(en) dan naar fotokeuren@fotogeschenk.be voor snel en deskundig advies.

Wilt u vooraf exact de kleurstelling zien van uw bestand(en) of ontwerp(en) op het product/de producten van uw keuze: benut dan de mogelijkheid om vooraf tegen kostprijs kleur-, sepia- en/of zwart-wit proeven per fotoproduct te maken. Hiervoor neemt u contact op met offerte@fotogeschenk.be

Foto op steigerhout ophangen

Tijdens het bestellen heb je de mogelijkheid om een ophangbeugel mee te besellen, om zo je foto op steigerhout aan de muur te kunnen ophangen.

Steigerhout ophangsysteem
Ophangsysteem voor foto op steigerhout

Foto op steigerhout maten

Wij bieden een aantal standaard maten foto op steigerhout aan. Staat je gewenste maat er niet tussen, neem dan even contact op.

Steigerhout contrast met foto
Je foto op steigerhout geeft een mooi contrast met het hout

Wat is steigerhout?

Steigerhout foto is al jaren een erg populair fotoproduct. Steigerhout is eigenlijk gewoon verouderd vurenhout en wordt veel gebruikt om meubels te maken. Steigerhout is ook geschikt voor buiten. Gebruikt steigerhout wordt in de bouw gebruikt en bevat teveel oneffenheden om zonder bewerking goed te kunnen beprinten. Het door ons gebruikte steigerhout is geschaafd en geschuurd, zodat de planken goed bedrukt kunnen worden. Zouden we dit niet doen, dan wordt de fotoprint niet mooi door de oneffenheden op de planken.

Let op: een foto op steigerhout is een natuurproduct en werkt onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuur. De kieren tussen de planken kunnen door het krimpen/uitzetten van het hout groter/kleiner worden. Ook kunnen formaten afwijken door verschillende factoren.